Srpsko - kineska bankarska saradnja

Bez autora
May 06 2010

Poljoprivredna razvojna banka Kine zainteresovana je za saradnju sa srpskom Agrobankom. Delegacija Poljoprivredne razvojne banke Kine posetila Agrobanku sa ciljem da se razmotre mogućnosti međusobne saradnje. U saopštenju se navodi da je pripremljen i Protokol o uzajamnom sporazumu dve banke koji će pružiti okvir za saradnju na projektima kao što su promovisanje kineskog i srpskog poljoprivrednog poslovnog tržišta, kao i međusobno kreditiranje klijenata. Protokolom su predvidjeni i mogući oblici saradnje izmedju Agrobanke i Kineske poljoprivredne razvojne banke kroz razmenu i obuku radnika i poslovnih studijskih poseta, razmenu informacija u vezi sa poslovnim sredstvima i metodologijom poslovanja.

Srpsko - kineska bankarska saradnjaPoljoprivredna razvojna banka Kine zainteresovana je za saradnju sa srpskom Agrobankom.

Delegacija Poljoprivredne razvojne banke Kine posetila Agrobanku sa ciljem da se razmotre mogućnosti međusobne saradnje, saopštila je Agrobanka.

U saopštenju se navodi da je pripremljen i Protokol o uzajamnom sporazumu dve banke koji će pružiti okvir za saradnju na projektima kao što su promovisanje kineskog i srpskog poljoprivrednog poslovnog tržišta, kao i međusobno kreditiranje klijenata.

Protokolom su predvidjeni i mogući oblici saradnje izmedju Agrobanke i Kineske poljoprivredne razvojne banke kroz razmenu i obuku radnika i poslovnih studijskih poseta, razmenu informacija u vezi sa poslovnim sredstvima i metodologijom poslovanja.

Predsednik kineske banke Ženg Huij uputio je predsedniku Izvršnog odbora Agrobanke Dušanu Antoniću poziv za susret do kraja meseca na kojem će biti potpisan Memorandum o razumevanju između dve banke.

Antonić je upoznao članove kineske delegacije s mogućnostima ulaganja u srpsku privredu, posebno u poljoprivredu, kao i s planovima i budućim projektima Agrobanke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik